Tavsiyeler

İki Periyodik Bakım Arasında Yapılması Gereken Kontroller

 

Sıvıların Kontrolü

Hyundai’nizin motor yağı seviyesini, birkaç haftada bir ve düz bir zemin üzerinde park ettiğiniz zaman kontrol etmelisiniz. Motorun uzun ömürlü olması için motor yağ seviyesi daima maksimum ve minimum çizgileri arasında olmalı. Silecek su deposu ise daima dolu olmalı ve özellikle kış aylarında donmayı önleyici katkı eklemelisiniz.

Lastik Basıncı

Lastik basınçları hem aracınızın sürüş güvenliği hem de lastiklerin uzun süre sorunsuz kullanılması bakımından oldukça önemli. Hyundai’nizin gösterge panelinde lastik basınç uyarı işareti bulunuyor ise buradan gerekli kontrolleri yapabilirsiniz. Eğer Hyundai’nizin lastik basınç uyarı işareti yoksa her yakıt alımında ya da 500 kilometre hareket ettiğiniz zaman basınç kontrolü yapmalısınız. Lastik basınçlarının uygun değerde olmaması durumunda yetersiz yol tutuş, uzun fren mesafesi ya da düzensiz ve erken lastik aşınması meydana gelebilir.

Lastik Diş Derinliği

Lastik diş derinliği en az 1,6 milimetre olmalıdır. Bu diş derinliğinin altındaki lastikler ise güvenlik açısından mutlaka yenilenmelidir. Aksi takdirde lastiğin yola tutunma performansında ve yağmurlu havalarda yol yüzeyindeki suyu tahliye etme kabiliyetinde azalma meydana gelir.

Akü Bakımı

Hyundai’nizde kullanılan akü, bakım gerektirmez. Ancak sürüş konforunuzun kesintisiz devam etmesi amacı ile Hyundai’nizin aküsü her periyodik bakımda kontrol edilmektedir.

Yakıt Tüketimi

Hyundai’nizin yakıt tüketim değeri; trafik, yol ve kullanım şartlarına göre değişkenlik gösterir. Yüksek hız, trafik, aşırı fren kullanımı ve spor kullanım tarzı ile bakımsızlık, Hyundai’nizin yakıt tüketimini arttırır. Hyundai’nizi en ekonomik yakıt tüketimi ile kullanmak için yukarıda bahsedilen sürüş koşullarından kaçınmanız ve düzenli olarak periyodik bakımları yetkili servislerimizde yaptırmanızı tavsiye ederiz.